5 May 2024

İngiltere Innovator Vizesi İş Planı

Aşağıdaki Vize Türünde Danışmanlık Hizmetlerimizi Askıya Aldığımız İçin Maalesef Yardımcı Olamıyoruz.

Sayfa Bilgi Amaçlıdır.

 

İngiltere Innovator Vizesi İş Planı Hakkında Bilgiler

Innovator Vizesi için İş Planı Nasıl Hazırlanır? Püf Noktaları Nelerdir?

Bu bölümde İngiltere’de Start up / Inovator Vizeleriyle iş kurulumu planlayan adaylar için hazırlanması gereken iş planı ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağız. Start up vizesi ile ilgili genel bilgiler ve başvuru koşullarıyla ilgili şartlara web sayfamızdan şu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz; Fact Consultancy Innovator Vizesi Bilgi Sayfası

Start up ve Innovator Vize Başvuruları için hazırlanacak iş planları, ufak tefek ayrıntılar hariç, aynı olduğundan bu yazı da verilen bilgiler her iki vize türünde kullanılabilecek iş planı bilgilerini içeriyor diyebiliriz. Bu yüzden aşağıda verilen bilgiler hem Start up Vizesi hem de Innovator Vizesi iş planları için geçerlidir.

 

 

Innovator vizesini kısaca özetleyecek olursak; İngiltere’de yenilikçi içeriğe sahip bir iş kuruluşunu başlatmak için başvurulan vize türüdür. Bu vize türünde, sınırlı olmamak kaydıyla, genelde IT, Bilgisayar, Software (Yazılım), Web Tasarım, Mühendislik, Mimarlık, Elektrik, Elektronik, Oyun, Finans ve yenilikçi, uygulanabilir her türlü içerik ve mesleğe sahip meslek alanlarında başvurular kabul edilmektedir. Yalnız tüm alanlarda yapılacak başvuruların mutlaka bilgisayar, e-ticaret, App ve vb. gibi içeriklere sahip olması her zaman avantaj oluşturacaktır. Çok yeni bir vize türü olduğu ve henüz başvuru sayısının yeterli deneyim elde etmeye müsait olmaması da şu an için ayrı bir sorun teşkil etmekte ve çoğu adayı acaba benim fikrim ve iş başlığım bu vize türüne uygun mu diye düşündürmektedir.

Bir de Innovator vizesine başvuracak adaylardan B2 seviyesinde İngilizce seviyesi istenmesi de ister istemez bu vize türünü direk Ankara Anlaşması Vizesinden çok daha farklı kılmaktadır. B2 seviyesinde İngilizce bilgisine ve mühendislik gibi ya da mesleğinde saygın bir yeri olan yüksek ve kaliteli eğitime ve deneyime sahip adayların çoğu kendi iş planlarını fazla maddi harcama yapmadan kendileri hazırlamayı ve daha da önemlisi iş planlarının daha da özgün ve nitelikli olmasının yollarını aramaktadırlar.

Biz bu yazımızda genel hatlarıyla kendi iş planlarını kendileri hazırlamayı düşünenlere yol göstermesi açısından Start up/ Innovator Vizesi İş planlarının nasıl bir içeriğe sahip olması gerektiğini elimizden geldiğince anlatmaya çalışacağız. Tabi bunun yanında iş planı hazırlama ve İngiltere göçmenlik konularına aşinalığımız ve uzun yılların verdiği deneyimler nedeniyle de isteyen adaylara makul ücretlerde iş planı kontrolü, ful iş planı hazırlama, onaylı bir şekilde evrak tercümesi, ya da sadece vize başvuru aşamasında danışmanlık vermek gibi hizmetlerimiz olduğunu beyan etmek isteriz. Hemen şunu da beyan etmek isteriz ki firma danışmanlarımız kesinlikle dışarıdan, İngiltere’den ya da başka bir yerden (Muhasebeci vb.) kurumlardan iş planı siparişi vermemekte ve tüm iş planlarını kendimiz bu vizeye başvuracak adaylarla irtibat halinde hatta bazı kısımlarını direk adaya, gerekli yönlendirmeleri yapıp, hazırlatarak süreci yönetmekteyiz. Bu şekilde bir yol izlememiz hem ortaya özgün bir iş planı çıkmasına hem de adayın hazırlanan iş planı hakkında kendisiyle yapılacak mülakatlara direk olarak hazır olmasına olanak tanımaktadır. Bu vize türünde iş planlarını uzman kişilerin kontrol etmesi ve  genel akış biçimi Ankara Anlaşması Vizesinden çok farklı bir yapıya sahip olduğundan bu yapının gereksinimleri göz önünde tutularak adım atmak ve süreçleri bu doğrultuda yönetmek gerekmektedir.

Dilerseniz gelin şimdi Start up ve Innovator Vizelerinin 3 önemli gereksinimine yakından bakalım.

Bu vize türünün bilgi kılavuzlarında her yerde sık sık geçen 3 can alıcı kelime vardır: innovative, viable and scalable.  Öncelikle bu kelimelere yüklenen anlamların bu vizeye başvurmadan ve bir iş planı hazırlanmadan çok iyi kavranması gerekmektedir. Gelin bu kelimelerin genel olarak ne anlama geldiğine birlikte bakalım. İlerleyen satırlarda da iş planı onay kurumları olan Endosrment Body’lerin bu 3 kelimeyi nasıl değerlendirecekleri konularına ayrıca değineceğiz;

Innovative: Bu kelimeyi yenilikçi, yeni bir şeyler sunmak, mevcut olan uygulamaları değiştirecek ya da farklı bir boyuta getirecek ya da farklı bir yol ile diğer eski olan alışkanlıklara ekstra bir değer katacak yeni bir uygulama olarak anlamlandırabiliriz.

Viable: Bu kelimeye direk olarak uygulanabilir ve yapılabilir anlamı yükleyebiliriz. Yani yapmayı düşündüğünüz iş uygulamaya konulabilir bir özellikte ve yapılabilmesi akla ve mantığa uygun olması gerekmektedir.  Mesela bütçe gösterimi, yani bankada yapılacak harcamalar için para gösterimi uygulamaya koyacağınız projenin finansal ayağının viable olduğunun kanıtı olacaktır. (Her ne kadar Start up Vizesi başta yatırım gösterilmesini istemese de Endorsing Body’ler iş planında öngördüğünüz harcamaların maddi dayanağını görmek istemektedirler).

Scalable: Bu kelime ölçeklenebilir ve geliştirilebilir anlamında kullanılmaktadır. Yapacağınız işin diğer mevcut piyasada bulunan yakın karşılıkları ile karşılaştırıldığında ölçeklenebilir olması ve daha da geliştirilebilir olması gerekmektedir.

 

Start up / Innovator İş planlarının Özgün ve Kolay onay alabilmesi için gerekli en önemli kriterler

Start up ve Innovator Vizelerinin iş planları/projeler yukarıdaki 3 kelimenin içini doldurması gerekirken aşağıdaki sorulara da yanıt veriyor olmalıdır;

Özgün bir iş planı için aşağıdaki soruların cevapları mutlaka iş planınızda olmalıdır.

Projenizin yenilikçi tarafları nelerdir?

Projenizin uygulanabilir, ölçeklenebilir mi? Nasıl? Örneklerle gösteriniz?

Yapacağınız proje geliştirilebilir mi?

Bu proje ya da benzerini yapan hali hazırda firmalar var mı? Varsa sizin projenizin onlardan farkı nedir?

Sektördeki diğer firmalarla nasıl rekabet edeceksiniz?

Sizi ön plana çıkaran özellikleriniz nelerdir?

Şurası kesin ki yapacağınız iş başlığı bir soruna, eksikliğe ya ya da probleme çözüm bulmalı.

Bu sorun ve problem nasıl başlamış?

Hangi süreçler bunları bu konuma getirmiş?

Sorun, problem nasıl ve neden ilerlemiş?

Bunlar hangi yöntemlerle, nasıl ve ne amaçla çözüme kavuşturulacak?

Projenizin amacı soruna yönelik değil de yeni bir şey ise, bu yeniliğe insanlar nasıl ihtiyaç duyacak? Bu ihtiyaç gerçekten piyasada mevcut mu?

Tüm bunları yaparken dijital teknolojiyi projenize nasıl dahil edip çözüme kavuşturacaksınız?

Bilişim ve bilgisayar teknolojisini iş başlığınızda nasıl ve hangi yöntemlerle kullanacaksınız?

Projenizin topluma ve kendi sektörünüze katkıları neler olacak?

Bu projeyi hayata geçirebilmek için kendi deneyim ve tecrübeleriniz nelerdir?

Proje hayata geçtiğinde iş istihdamı sağlayacak mı? Sağlayacaksa nasıl sağlayacak?

İnanıyoruz ki tüm bu yukarıdaki sorulara cevap verebilen bir proje çok daha kolay onay alabilecektir.

 

Start up ve Innovator Vizeleri için oluşturulacak bir iş planında olmazsa olmaz başlıklar;

Yukarıda yazdığımız sorulara net cevaplar veren iş planları aynı zamanda aşağıdaki başlıkları ve sunulan projeye ait projeye özel ek başlıkları da mutlaka içermelidir.

Genel tanıtım

İş sahibinin deneyimleri

İngiltere sektör araştırması

Ürün ve Servis Tanıtımı

Rakip firma analizleri

Start up harcamaları

Şirket kurulum harcamaları

Şirket Merkezi

Finansal Tablolar

Bunlara ek daha birçok başlık eklenebilmekle beraber bu başlıklar bir iş planının olmazsa olmaz başlıklarıdır.

 

Firma olarak iş planı hazırlama konusunda danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Tüm planları kendimiz özgün bir şekilde başvuran adayın da katılımıyla yazmaktayız. Sizde uygun ücretlerle iş planınız konusunda bizden destek alabilir işinizi şansa bırakmamış olursunuz.

İş planı ücretlendirmelerini genelde iki aşamalı olarak yapıyoruz. Onay öncesi yarısı ve Onay sonrası yarısı ödenecek şekilde bir ödeme planı çıkarıyoruz.

 

Bizimle her türlü soru için iletişime geçebilirsiniz;

Bizimle info@factconsultancy.com ya da muhammedkutluca@hotmail.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Ya da WhatsApp üzerinden sorularınızı sorabilirsiniz:  (Şu an için Hizmet Veremiyoruz.).

Lütfen başta bizimle WhatsApp üzerinden sesli ya da yazılı mesajlarla iletişime geçiniz. 

 

Belge Tercümeleri

Başvurularınızda  sunacağınız evrakların tamamının İngilizce’ye tercüme edilmiş olması gerekmektedir. Bu tercümelerde tercüme ediliş tarihi, tercüme eden tercümanın isimli mührü ve tercüme bürsonun iletişim bilgileri mutlaka olmalıdır. Firma olarak tüm belgelerinizi tam da İngiliz makamlarının istediği şekilde tercüme etmekteyiz. Genelde tercümeler direk pdf olarak  sisteme yüklendiği için Türkiye’nin herhangi bir yerinden de olsa tüm tercüme işlemlerinizi size pdf olarak e-mail ortamında ileterek kolayca yapabilmekteyiz.

Firma olarak makul fiyatlara tüm tercüme işlemlerinizi yapmaktayız. Tercüme işlemleriniz için bizimle şu adreslerden iletişime geçebilirsiniz; (info@factconsultancy.com veya yedikitatercume@hotmail.com). Belgelerinizin tamamını aynı anda mail ile tarafımıza iletip toplu tercüme için indirimli teklif alabilirsiniz.

Belge görmeden maalesef tercüme teklifi verememekteyiz. Teklifler tarafımıza gönderilen belgelerin sayfa yoğunluğu değerlendirilerek verilmektedir.

 

 

Sayfa Başı